NSCA Certified coach, Fysiotherapeut, Precision nutrition Coach, Training for warriors Coach

Kevin Sijmonsbergen

SCROLL OMLAAG

Wil je iets wat je nooit had, doe dan iets wat je nooit deed!

Mijn achtergrond en verleden

Mijn naam is Kevin (Fysiotherapeut, Personal trainer en Sportverzorger) en zie mij als jouw persoonlijke instructeur wiens doel het is om jou te laten zien hoe jij zelf in controle komt over jouw trainingsprestaties, gewoontes, voeding en vooral lichamelijke doelen. Ik zie mijzelf niet als de trainer die jou alleen vertelt wat je moet doen. Door mijzelf op te stellen als betrouwbare kennisbron en coach wiens doel het is om oplossingen te zoeken voor de obstakels die tussen jou en je doel in staan, leg ik de focus op lange termijn resultaat.

Ondanks dat ik wel van een lekker beuksessie in de sportschool houd ben ik dus niet de rouwdouwer die restricties oplegt om tijdelijke doelstellingen te halen. Ik zelf was vroeger ook een echte fitness bro met als enige doel om zo zwaar mogelijk, zo strict mogelijk en zo efficient mogelijk te trainen. Nu zie ik in dat dit niet de manier is als je op de lange termijn doelen wilt behalen en niet degene wilt zijn die met ze tupperware naar en restaurant moet of als enige spa rood drinkt op zijn eigen verjaardag.

Ik kan eerlijke zeggen dat er een hoop in mij veranderd is in de afgelopen jaren en door te starten met het periodiseren van mijn trainingen in combinatie met het inzien hoe het nastreven van het perfecte voedingsplan mij eigenlijk alleen maar ongelukkiger maakte zag ik in dat dit niet de manier was.

Toen ik startte met fitness was ik net als jou. Ik had geen zekerheid of hetgeen wat ik deed überhaupt effectief was en het grotendeels van mijn gewoontes waren niet bepaald ondersteunend voor mijn doel. Mijn alles of niets mentaliteit overheerste mijn training en voeding en creëerde hoge pieken en dalen die zorgde voor weinig consistentie. Ik had veel te weinig geduld wat toch echt berustte op mijn tekort aan kennis. Ik was ontevreden over mijn lichaam maar was totaal niet oplossingsgericht bezig en keek meer naar andere dan mezelf.

Dit alles zorgde voor een laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen en het gevoel dat iedereen betere genen had dan mij. Dit gaf mij natuurlijk een beetje een down gevoel en maakte me af en toe futloos. Mijn beeld dat fitness zwaar en destructief zou moeten zijn net als bij de bodybuilders en powerlifters die ik zag bracht me niet veel verder dan een hoop blessures (dit maakte me wel meteen de fysiotherapeut met een hoop praktijk ervaring…)

Ik snap dat mensen die beginnen met sporten naar fitness kijken en denken dit is niks voor mij. Veel mensen kijken naar fitness als hetgeen wat bodybuilders of powerlifters doen. Maar wanneer ik terug kijk naar mijn training carrière en daarmee dus de tijden dat ik 95 kg woog en powerlifte en 73 kg woog en helemaal droog op een fotoshoot stond, kan ik je veilig vertellen dat dit weinig met fitness te maken had en dat je een hoop mist als je alleen denkt dat het nastreven van de extremen de basis is van fitness.

Door dit beeld missen de mensen die fitness het meest kunnen gebruiken al de meerwaarde die fitness kan bieden en zien ze het alleen als zware en vervelende arbeid in combinatie met voedingsrestricties waardoor je je sociale leven gedag kunt zeggen. Naast dat ik me focuste op de extremen labelde ik al mijn eten ook nog eens als goed of slecht, dacht ik dat alcohol niet te combineren was met een goed lichaam hebben en geloofde ik dat ik genetisch benadeeld was omdat ik hield van lekker eten en lekker hangen op de bank.

Zoals je ziet was en ben ik ook niet perfect. Ook al is mijn kennis enorm gegroeid, ook ik heb nog steeds mijn uitdagingen. Zo heb ik ontzettend weinig geduld en worstel ik nog steeds dagelijks met de alles of niets mentaliteit die in het verleden er juist voor gezorgd heeft dat ik meer kapot maakte dan won. Gelukkig heb ik ook nog zwakke plekken oftwel mijn kryptonite. Zonder kryptonite had superman ook maar en lul geweest die overal beter in was dan jij.

Hypertrofie training (training voor spiergroei)
100%
Geperiodiseerde trainingsplannen ( garantie voor progressie)
100%
Cardiovasculaire doelen (Ben zelf geen hardloper)
50%
Habit control (Geen psycholoog maar gewoontefilosoof)
90%

In de laatste 3 jaar werd mij een hoop duidelijk over voeding, training, mindset en genieten van het leven. Ik werd verliefd op het lezen van boeken die mijn manier van denken konden verruimen. En daarnaast tilde ik door het volgen van meerdere cursussen en heel veel zelfstudie mijn kennisniveau naar een geweldig niveau. Ik begon te denken in oplossingen en beschouwde mijn manier van doen als een systeem. Als ik koos voor een andere aanpak of oplossing dan moest dat iets zijn wat ik over 10 jaar nog steeds op deze manier zou kunnen doen. Anders was het slechts een tijdelijke oplossing voor een tijdelijk resultaat.

Door mijzelf op deze manier leefregels en gewoontes aan te leren die voor mij werkte in combinatie met het periodiseren van mijn training en het kaderen van mijn voeding wist ik opnieuw het genieten van mijn leven en mijn gewenste lichamelijke resultaat efficiënt te combineren.

En nu zijn we 3-4 jaar verder ik slaap goed, wordt fit wakker, als ik in de spiegel kijk wordt ik blij, ik eet iedere dag dingen die ik lekker vind en zo nu en dan de nodige funfoods (snoep,koek,chips), mijn trainingsprestaties gaan lekker, ik heb minder blessures, ik zit lekker in mijn vel en mijn eigen zelfbeeld kan niet veel beter. In de weekenden eet ik wat ik wil en sociaal gezien kan ik gaan en staan waar ik wil en met wie ik wil. De aandacht van de dames is niet mis en ben in staat elk obstakel met frisse moed aan te gaan. Dit gevoel is een wereld van verschil met hoe ik me voelde toen ik 95 kilo was geen nek had en powerlifte of toen ik 73 kg was om uitgehongerd op de foto te gaan en zelf toen ik 83 kg was en alles volgens het boekje probeerde te doen. Ik snap dat meer doen niet altijd beter is en dat ik met periodisering i.c.m. technieken die mijn training leuker maken veel verder kom dan domweg mezelf iedere training te slopen.

Natuurlijk ben ik niet de enigste die zich 4 jaar geleden of nu zo voelt en daarom heb ik het gevoel dat we fitness samen beter kunnen maken door meer mensen te laten inzien waar fitness echt om draait en welke basisprincipes het verschil maken tussen wel of niet genieten van je resultaat. Als we niet twijfelen om andere te motiveren of informeren dan maken we misschien een kans om het roer van fitness om te keren en weg te sturen van de restricties, het kapot maken of het alleen bestemd zijn voor wedstrijdathleten of bodybuilders.

Fitness moet weer leuk en efficiënt woorden voor de mensen die het nodig hebben zodat ze meer kunnen genieten van zichzelf en het leven terwijl ze in de beste fysieke staat van hun leven verkeren. De constant groeiende stroom van onzin die gegenereerd wordt door onwetende mensen en de commerciële industrie vraagt ons om nu actie te ondernemen zonder vertraging, zonder spijt en zonder angst voor falen. Laten we stoppen met het kijken naar de 1.1% van de wereld, de genetische freaks of fotoshop creaties en laten we kijken naar onszelf en hoe we onszelf stap voor stap dichter bij de sweetspot kunnen krijgen waar we resultaat halen combineren met genieten van het leven en volledig gelukkig zijn met het zijn wie we zijn op de plek waar we willen zijn.

Mijn opleidingen

Mijn Missie

Ik verander onwetende ontevreden mensen die fitness zien als vervelend, uitputtend en alleen voor bodybuilders in actieve, gezonde, trotse maar vooral blije mensen die perfect de balans kunnen vinden tussen lekker leven en fit zijn.

Dit doe ik door de  ‘’voice of reason’’ te zijn en de bullshit uit de commerciële industrie te filteren en daarmee mijn cliënten de controle en middelen aan te reiken die hen helpen bij het behalen van hun fysieke doelen, op basis van duurzaamheid en presteren in tegenstelling tot restricties.

Hierdoor wil ik zeker zijn dat niemand zijn potentie verspild vanwege een tekort aan duidelijke kennis over voeding, training en gewoontes. Door mensen leuke, interessante en praktische kennis en tools aan te reiken bouw ik een nieuw geloof in fitness en creëer ik een community met gelijk denkende mensen die weten hoe ze genieten en fit zijn kunnen combineren voor de lange termijn.

 

Mijn visie

Mensen begrijpen de wetenschap achter fitness, ze kunnen duurzaam, doelmatig en resultaatgericht te werk gaan zonder dat ze energie en tijd verspillen aan het volgen van ongefundeerde methodes uit de commerciële industrie die het leven en sociale contacten een stuk minder leuk maken.
Winkelmand
There are no products in the cart!
Verder winkelen
0